Πώς να Κερδίσεις από τους Γύρω σου τον Σεβασμό που σου Αξίζει

Ο σεβασμός είναι κάτι που κερδίζεται και δεν απαιτείται, λένε. Μάθε πώς μπορείς να κερδίσεις τον σεβασμό των γύρω σου με το σωστό τρόπο.

Ο σεβασμός είναι μια βασική ανθρώπινη ανάγκη. Η ανάγκη για σεβασμό είναι σχεδόν όσο απαραίτητες οι ανάγκες για τροφή, καταφύγιο και νερό.

Ζούμε σε μια κοινωνία στην οποία ο ένας άνθρωπος βασίζεται στον άλλο, ώστε να ικανοποιήσει κάποιες ανάγκες, που δεν μπορεί από μόνος του.

Κάθε άνθρωπος θέλει να κερδίσει τον σεβασμό, αλλά οι περισσότεροι δεν ξέρουν πώς να τον κερδίσουν.

Όταν σκέφτεσαι ανθρώπους που έχουν τον σεβασμό των άλλων, τους θαυμάζεις για την αυτοπεποίθηση τους και τον τρόπο που παρουσιάζουν τον εαυτό τους και δρουν.

Αυτή είναι μια ικανότητα που μπορείς και εσύ να αποκτήσεις, αρκεί να ξέρεις τους τρόπους. Μερικούς από αυτούς τους τρόπους για να κερδίσεις τον σεβασμό, θα αναλύσουμε παρακάτω.

#1. Ζήτησε ΤονΟ σεβασμός είναι κάτι που κερδίζεται και δεν απαιτείται, λένε. Μάθε πώς μπορείς να κερδίσεις τον σεβασμό των γύρω σου με το σωστό τρόπο.

Κάποιοι άνθρωποι ιδιαίτερα όταν είναι ζηλιάρηδες, δεν θα σου δώσουν σεβασμό, εκτός αν το ζητήσεις. Αν δεν ζητάς σεβασμό δείχνεις ότι δεν τον χρειάζεσαι ή δεν τον περιμένεις.

Οι άμεσοι άνθρωποι μπορούν να εκφράζουν τις δυνάμεις τους χωρίς να φοβούνται τι θα γίνει.

Όταν αισθάνεσαι ότι δεν σου δείχνουν σεβασμό, πρέπει να επιμείνεις και να δείξεις στους άλλους ότι η συμπεριφορά τους δεν σε ικανοποιεί. Μην δέχεσαι λιγότερα από όσα αξίζεις.

#2. Διατήρησε Καλή Στάση ΣώματοςΟ σεβασμός είναι κάτι που κερδίζεται και δεν απαιτείται, λένε. Μάθε πώς μπορείς να κερδίσεις τον σεβασμό των γύρω σου με το σωστό τρόπο.

Η θέση του σώματος λέει πολλά για την ψυχολογία σου. Όταν νιώθεις ότι αξίζεις τον σεβασμό, προβάλλεις την αντίστοιχη γλώσσα του σώματος, μέσω της στάσης σου.

Όταν θέλεις να κερδίσεις τον σεβασμό, πρέπει να στέκεσαι ευθυτενής και να μην καμπουριάζεις, ώστε να προβάλλεις αυτοπεποίθηση.

Τσέκαρε, στο βίντεο που ακολουθεί, τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που διαθέτουν αυτοπεποίθηση.

#3. Χρησιμοποίησε Αποτελεσματική Οπτική ΕπαφήΟ σεβασμός είναι κάτι που κερδίζεται και δεν απαιτείται, λένε. Μάθε πώς μπορείς να κερδίσεις τον σεβασμό των γύρω σου με το σωστό τρόπο.

Όπως και με την στάση, έτσι και η οπτική επαφή παίζει μεγάλο ρόλο, ώστε να προβάλλεις την αυτοπεποίθηση και την ανταγωνιστικότητα σου.

Για να το καταφέρεις αυτό πρέπει να κοιτάς στα μάτια τον άνθρωπο που σε απασχολεί να κερδίσεις τον σεβασμό του και όχι να κοιτάζεις κάτω, πάνω ή οπουδήποτε αλλού. Κοιτώντας κάποιον χαμηλότερα από το επίπεδο των ματιών, δείχνεις ότι είσαι παθητικός, κάτι που δεν εμπνέει τον σεβασμό.

#4. Μίλησε για τις Επιτυχίες σου, Όταν ΧρειάζεταιΟ σεβασμός είναι κάτι που κερδίζεται και δεν απαιτείται, λένε. Μάθε πώς μπορείς να κερδίσεις τον σεβασμό των γύρω σου με το σωστό τρόπο.

Όταν επιτυγχάνεις πολλά στην ζωή σου και μιλάς για αυτές, δίνεις μια ευκαιρία στον εαυτό σου να δείξεις ότι είσαι ικανός και αξίζεις τον σεβασμό.

Μίλησε για τις υποχρεώσεις που έφερες εις πέρας και δείξε ότι μπορείς να αναλάβεις με επιτυχία και να διαχειριστείς κι άλλες ευθύνες.

#5. Μην Μετατρέπεις τις Δηλώσεις σε ΕρωτήσειςΟ σεβασμός είναι κάτι που κερδίζεται και δεν απαιτείται, λένε. Μάθε πώς μπορείς να κερδίσεις τον σεβασμό των γύρω σου με το σωστό τρόπο.

Μην τελειώνεις τις προτάσεις σου με ερώτηση και μην αυξάνεις τον τόνο ολοκληρώνοντας μια πρόταση, γιατί την κάνεις να μοιάζει με ερώτηση.

Για να πάρεις τον σεβασμό των άλλων, πρέπει να μπορείς να στηρίξεις την γνώμη και τις αποφάσεις σου. Ρωτώντας ή αφήνοντας να εννοηθεί ότι ρωτάς, δείχνεις ανασφάλεια.

Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ μιας δήλωσης και μιας ερώτησης. Στην μεν εκφράζεις αυτό που θέλεις με σιγουριά, στην δε μοιάζει να δίνεις το δικαίωμα στους άλλους να επιλέξουν εκείνοι τι είναι καλύτερο για εσένα.

Αυτή η ανασφάλεια δεν συμβάλλει στο να κερδίσεις τον σεβασμό.

#6. Σεβάσου ο Ίδιος τον Εαυτό σουΟ σεβασμός είναι κάτι που κερδίζεται και δεν απαιτείται, λένε. Μάθε πώς μπορείς να κερδίσεις τον σεβασμό των γύρω σου με το σωστό τρόπο.

Όταν ο έλεγχος της ζωής σου είναι στα χέρια σου, έχεις καλύτερη ψυχική υγεία. Αυτή η υγιής αίσθηση ελέγχου πηγάζει από το δικαίωμα σου να βάζεις προτεραιότητες, να λες “όχι”, χωρίς να αισθάνεσαι ενοχές, να επιλέγεις υγιείς σχέσεις, να παίρνεις αυτό για το οποίο έχεις πληρώσει και να δημιουργείς την δική σου ευτυχία.

Κάποιος που θα δει ότι δεν σέβεσαι τον εαυτό σου είναι αδύνατον να σε σεβαστεί. Η δύναμη που θα σε βοηθήσει να κερδίσεις τον σεβασμό ξεκινά από μέσα σου, από τον σεβασμό στον εαυτό σου.

#7. Δείξε Σεβασμό για να Κερδίσεις ΣεβασμόΟ σεβασμός είναι κάτι που κερδίζεται και δεν απαιτείται, λένε. Μάθε πώς μπορείς να κερδίσεις τον σεβασμό των γύρω σου με το σωστό τρόπο.

Ο σεβασμός είναι ένας κύκλος. Για να τον κερδίσεις, πρέπει να δώσεις. Ο σεβασμός που δίνεις στους γύρω σου όχι μόνο δείχνει πώς θα έπρεπε να φέρονται σε εσένα, αλλά και τον τρόπο που εσύ σέβεσαι τον εαυτό σου.

Γι’ αυτό η αρχή του σεβασμού πρέπει να οδηγεί τις πράξεις σου καθημερινά.

#8. Ακεραιότητα Χαρακτήρα και ΑξιοπιστίαΟ σεβασμός είναι κάτι που κερδίζεται και δεν απαιτείται, λένε. Μάθε πώς μπορείς να κερδίσεις τον σεβασμό των γύρω σου με το σωστό τρόπο.

Όταν είσαι υπεύθυνος για τις πράξεις σου, οι άλλοι ξέρουν τι να περιμένουν από εσένα και μπορούν να βασιστούν πάνω σου.

Φρόντισε τα λόγια σου να συμβαδίζουν με τα έργα σου, να τηρείς τις υποσχέσεις σου και να είσαι αξιόπιστος, δηλαδή να κάνεις σωστά πράγματα, αλλά και να κάνεις τα πράγματα με τον σωστό τρόπο.

#9. Μην Απολογείσαι για ΌλαΟ σεβασμός είναι κάτι που κερδίζεται και δεν απαιτείται, λένε. Μάθε πώς μπορείς να κερδίσεις τον σεβασμό των γύρω σου με το σωστό τρόπο.

Οι άνθρωποι που με την πρώτη δυσκολία απολογούνται είναι συνήθως εκείνοι που δεν απολαμβάνουν τον σεβασμό.

Μια “συγγνώμη” έχει τον χώρο και τον χρόνο της. Όταν κάνεις ένα σημαντικό λάθος, φυσικά πρέπει να απολογηθείς και να δεχθείς την ευθύνη. Μην απολογείσαι όμως για το καθετί και σίγουρα όχι για λάθη άλλων.

#10. Δείξε Σεβασμό στον Χρόνο των ΆλλωνΟ σεβασμός είναι κάτι που κερδίζεται και δεν απαιτείται, λένε. Μάθε πώς μπορείς να κερδίσεις τον σεβασμό των γύρω σου με το σωστό τρόπο.

Αν σεβαστείς τον χρόνο των άλλων ανθρώπων, θα σεβαστούν και εκείνοι τον δικό σου. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να αργείς στα ραντεβού σου, να μην σπαταλάς τον χρόνο σε μια συνάντηση μιλώντας για άσχετα πράγματα, να μπαίνεις γρήγορα στο νόημα, να λύνεις τα προβλήματα γρήγορα και να διευκολύνεις τους άλλους να λαμβάνουν αποφάσεις.

#11. Μην ΚουτσομπολεύειςΟ σεβασμός είναι κάτι που κερδίζεται και δεν απαιτείται, λένε. Μάθε πώς μπορείς να κερδίσεις τον σεβασμό των γύρω σου με το σωστό τρόπο.

Το κουτσομπολιό είναι ένας εύκολος τρόπος να χάσεις τον σεβασμό των γύρω σου. Μην το κάνεις. Όταν μιλάς για κάποιον, μίλα σαν να ήταν παρών και έχε κατά νου ότι πρέπει να σέβεσαι τους άλλους, ακόμη και όταν δεν τους συμπαθείς.

Άλλωστε, όλοι έχουμε καλά και άσχημα χαρακτηριστικά και αυτό είναι κάτι που πρέπει να συνειδητοποιήσεις, προτού αρχίσεις να σχολιάζεις κάποιον πίσω από την πλάτη του.

Για τους κουτσομπόληδες έχουμε συζητήσει στο επεισόδιο του Apla+Andrika που μπορείς να δεις στο παρακάτω βίντεο.

#12. Δείξε Ενδιαφέρον, Χωρίς Όμως να Γίνεσαι Θύμα ΕκμετάλλευσηςΟ σεβασμός είναι κάτι που κερδίζεται και δεν απαιτείται, λένε. Μάθε πώς μπορείς να κερδίσεις τον σεβασμό των γύρω σου με το σωστό τρόπο.

Όταν κάποιος βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση ή αδικείται, ίσως χρειαστεί να αναλάβεις να τον βοηθήσεις. Αυτό είναι κάτι που θα εμπνεύσει τον σεβασμό, τόσο από τον αδικημένο, όσο και από άλλους ανθρώπους που θα δουν σε εσένα ένα σωστό άτομο, που ενδιαφέρεται για τους συνανθρώπους.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να επιτρέπεις να σε εκμεταλλεύονται, καθώς το αποτέλεσμα θα είναι το αντίθετο από το επιθυμητό και θα χαθεί ο σεβασμός προς το άτομο σου.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Κέρδισε το σεβασμό του εαυτού σου βελτιώνοντας την εικόνα σου. Μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.