Σου Ακύρωσε το Πρώτο Ραντεβού; Αυτός Είναι ο Απόλυτος Οδηγός Επιβίωσης

Ραντεβού και απόρριψη.

« Μου ακύρωσε ραντεβού τελευταία στιγμή. Αν την βρίσω θα έχω άδικο; » Όλοι, σε κάποια στιγμή της ζωής μας, έχουμε κάνει την συγκεκριμένη ερώτηση στον εαυτό μας. Η αλήθεια είναι πως όταν βρίσκεσαι ενώπιον μιας απόρριψης, σου φταίνε κυριολεκτικά τα πάντα…

Δες το βίντεο και μάθε πως το διαχειρίζεσαι.

Κλείνεις ραντεβού με μια γυναίκα που σου αρέσει πάρα πολύ. Τα σενάρια στο μυαλό σου τρέχουν με ταχύτητα φωτός αφού οι ελπίδες σου, όπως όλα δείχνουν, φαίνεται να εκπληρώνονται.

Καθώς πηγαίνεις στο σημείο του ραντεβού, αισθάνεσαι ενθουσιασμένος και γεμάτος ενέργεια. Είσαι απόλυτα πεπεισμένος πως το ξεκίνημα μιας νέας σχέσης είναι δεδομένο.
Ενώ έχεις φτάσει στο σημείο του ραντεβού, ακούς τον ήχο μηνύματος στο κινητό σου. Αμέσως σκέφτεσαι πως μπορεί να έχει φτάσει και μάλιστα σε προβληματίζει η πιθανότητα να την έχεις στήσει κιόλας.

Καθώς βγάζεις το κινητό από την τσέπη, παρατηρείς πως έχεις όντως ένα μήνυμα από την γυναίκα που έχεις ραντεβού. Καθώς το διαβάζεις όμως, τα χέρια σου τρέμουν από θυμό και αισθάνεσαι το στήθος σου να βράζει…

« Τελικά δεν θα μπορέσω να έρθω… Κάτι μου έτυχε! »

Έχει Τύχει Στους Περισσότερους Nα Τους Ακυρώσουν Το Ραντεβού

 χωρίς ραντεβού

Δεν ξέρω αν σου έχει τύχει, αλλά εμένα προσωπικά μου έχει συμβεί. Όμως, σε αυτή την περίπτωση τι κάνεις;

Η πραγματικότητα πίσω από αυτή την περίπτωση είναι μια: Η γυναίκα που είχες ραντεβού μόλις σου έδειξε ασέβεια. Από την άλλη, σκέφτεσαι πως μπορεί όντως να της έτυχε κάτι άσχημο και χρειάστηκε να ακυρώσει το ραντεβού σας. Όμως, έρχεται στο μυαλό σου και μια ακόμα σκέψη που λέει:

« Μα καλά, δεν μπορούσε να με ενημερώσει πιο νωρίς; Έπρεπε να μου στείλει 5 λεπτά πριν το ραντεβού; »

Αν σκέφτεσαι με αυτό τον τρόπο, είμαι απόλυτα σύμφωνος μαζί σου. Αν κάποιος σε σέβεσαι ή του αρέσεις πάρα πολύ, δεν ρισκάρει να καταστρέψει τις ελπίδες του μαζί σου με μια συμπεριφορά σαν αυτή. Έτσι κι αλλιώς, εσύ δεν θα το έκανες…

Στην Ακύρωση Ενός Ραντεβού Μετρούν τα Πάντα

Δεν χωρούν όλα μέσα στο ίδιο καζάνι. Το να σου ακυρώσει μια γυναίκα το ραντεβού επειδή κάτι της έτυχε είναι απόλυτα κατανοητό. Πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι και το απρόβλεπτο είναι και αυτό κομμάτι της καθημερινότητας μας.

Όμως δεν είναι όλες οι ακυρώσεις ίδιες…

Για αυτό και παρακάτω, θα σου φανερωθούν κάποια μυστικά ώστε να μπορείς να αναγνωρίζεις πότε η ακύρωση του ραντεβού είναι πραγματική και πότε είναι απλά ασέβεια και υποδηλώνει μη διαθεσιμότητα.

Στη κατηγορία της ακύρωσης, υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που είναι καθοριστικοί. Οι πιο σημαντικοί από αυτούς είναι:

 1. Η ώρα που γίνεται η ενημέρωση για την ακύρωση του ραντεβού.
 2. Τι λέξεις αναφέρονται και τι νόημα μεταφέρεται από το μήνυμα.
 3. Αιτιολογία ακύρωσης.
 4. Μέγεθος μηνύματος.

χωρις ραντεβού

Ας δούμε όμως την κάθε κατηγορία ξεχωριστά, γιατί χρειάζεται ανάλυση και είμαι σίγουρος πως το θέμα έχει μεγάλη πρακτική αξία.

#1. Ώρα που γίνεται η ακύρωση του ραντεβού

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα πρέπει να έχεις ως γνώμονα το τι θα έκανες εσύ στην θέση της γυναίκας. Και αυτό γιατί λαμβάνουμε ως δεδομένο ότι σου αρέσει. Οπότε ξεκίνα με την ερώτηση που θα καθορίσει τον συνολικότερο τρόπο σκέψης σου:

« Αν της άρεσα πραγματικά, έτσι θα συμπεριφερόταν; »

Αν της συνέβη κάτι την τελευταία στιγμή, είναι λογικό να το ακυρώσει. Ο οποιοσδήποτε αυτό θα έκανε πολύ απλά γιατί δεν θα είχε άλλη επιλογή.

Αν η ακύρωση γίνει 1-2 ώρες πριν το ραντεβού ή και παραπάνω τότε οι πιθανότητες να της έχει συμβεί όντως κάτι, αυξάνονται. Όμως σε αυτές τις περιπτώσεις, παίζουν σπουδαίο ρόλο και οι υπόλοιποι παράγοντες.

#2. Λέξεις και νόημα

Αν στο μήνυμα ακύρωσης του ραντεβού, αναφέρονται λέξεις όπως συγγνώμη, τότε οι πιθανότητες να έχει συμβεί κάτι απρόβλεπτο αυξάνονται. Αν όμως από την άλλη, το μήνυμα είναι κοφτό και απότομο, όπως για παράδειγμα:

« Κάτι μου έτυχε. Πρέπει να το ακυρώσουμε το σημερινό. »

Αν το μήνυμα είναι αυτού του στυλ, τότε οι πιθανότητες να μην είχε σκοπό καν να έρθει ανεβαίνουν κατακόρυφα.

Συνήθως, όταν σου συμβεί κάτι και χρειαστεί να ακυρώσεις ένα ραντεβού, το μήνυμα που στέλνεις έχει απολογητικό νόημα. Οπότε προσοχή!

#3. Αιτιολογία ακύρωσης του ραντεβού

Αν στο μήνυμα σου γράψει τον λόγο, τότε είναι πιο πιθανό η ακύρωση να είναι πραγματική. Επαναλαμβάνω πως όσο πιο ξερό και απότομο είναι το μήνυμα τόσο πιο πιθανό η ακύρωση να είναι ψεύτικη.

#4. Μέγεθος μηνύματος

Όσο πιο μεγάλο το μήνυμα τόσο περισσότερο δείχνει πως γίνεται προσπάθεια απολογίας και μεταφοράς πληροφοριών. Όταν κάποιος αισθάνεται άσχημα για κάτι που συμβαίνει, τόσο περισσότερο προσπαθεί να μας πείσει. Αυτό μην το ξεχνάς.

Πως Το Αντιμετωπίζεις;

Υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες αντιμετώπισης μιας ακύρωσης που πρέπει πάντα να θυμάσαι.

#1. Αν η ακύρωση, με βάση τις παραπάνω γνώσεις, φαίνεται να είναι αληθινή, στέλνεις:

« Κανένα πρόβλημα. Καταλαβαίνω. Ελπίζω να είναι όλα οκ. »

Προσοχή:

 • Δεν ζητάς περισσότερες λεπτομέρειες.
 • Δεν ζητάς να κανονίσετε ραντεβού άλλη ημέρα.
 • Δεν παίρνεις τηλέφωνο.
 • Δεν δείχνεις σοκαρισμένος.

#2. Αν το μήνυμα δείχνει πως η ακύρωση είναι ουσιαστικά ψεύτικη, δεν στέλνεις μήνυμα, ούτε απαντάς σε οποιοδήποτε άλλο μήνυμα σου στείλει για 2-3 ώρες τουλάχιστον.

Αυτό στο αναφέρω επειδή υπάρχει περίπτωση να τεστάρει αν είσαι εκνευρισμένος ή ακόμα διαθέσιμος.

Την Παίρνω Τηλέφωνο Πάλι;

τηλέφωνο

Αν η ακύρωση του ραντεβού είναι όντως πραγματική, υπάρχουν δύο περιπτώσεις;

 1. Να σου προτείνει μετά από λίγες ημέρες να κανονίσετε νέο ραντεβού.
 2. Να αισθάνεται άβολα επειδή το ακύρωσε.

Σε αυτές τις υποπεριπτώσεις, μπορείς να προτείνεις νέο ραντεβού αλλά προσοχή:

Η νέα σου πρόταση θα πρέπει να γίνει αφού περάσουν, τουλάχιστον, 3 ημέρες.

Αν η ακύρωση του ραντεβού γίνει απότομα, δεν προτείνεις νέο ραντεβού. Στην περίπτωση που σου προτείνει εκείνη νέο ραντεβού, απαντάς:

« Ναι, θα ήθελα να τα πούμε. Επειδή όμως είμαι πνιγμένος θα σε πάρω εγώ να κανονίσουμε. »

Όμως γιατί το συγκεκριμένο μήνυμα έχει τόσο μεγάλη ισχύ:

 • Δείχνεις πως είναι επιλογή σου για το αν θα τα πείτε ή όχι.
 • Ορίζεις εσύ το πότε θα την πάρεις και πότε θα τα πείτε, επικοινωνώντας πως το ραντεβού θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το δικό σου πρόγραμμα.

Ακολούθησε πιστά τους κανόνες δεν πρόκειται ποτέ να βγεις χαμένος…

Ό,τι και αν σου πει, όποια και δικαιολογία και να σου δώσει μια γυναίκα που ακυρώνει το ραντεβού, να είσαι ο εαυτός σου και μην αντιδράσεις υπερβολικά. Βγες από τη δύσκολη θέση ακολουθώντας τα βήματα που σου δώσαμε στο σημερινο άρθρο. Είναι αυτά που θα σε καθοδηγήσουν να το διαχειριστείς.

Σου έχει τύχει να σου ακυρώσει ξαφνικά το πρώτο ραντεβού μια γυναίκα; Μοιράσου την εμπειρία σου μαζί μου εδώ. Τα σχόλια σου είναι πάντα χρήσιμα.

Αφιέρωσε λίγα δευτερόλεπτα και κάνε εγγραφή στο newsletter μας. Σε περιμένουν πολλές εκπλήξεις και πρακτικές γνώσεις.

Θα ήθελες να αυξήσεις εκθετικά τα ραντεβού σου με γυναίκες;

Γνωρίζεις τις πιο σημαντικές μεθόδους για να έχεις ασταμάτητη εισροή γυναικών στην ζωή σου; Μπορείς να το καταφέρεις σε λίγες ημέρες. Δες εδώ.

Βρες το βιβλίο Άνδρας Αξίας εδώ.

Να είσαι καλά

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr