Πώς να Ξεπεράσεις τις Άβολες Σιωπές στο Πρώτο Ραντεβού

Ίσως να σου έχει τύχει σε κάποιο ραντεβού σου, να μην έχεις τι να πεις με τη γυναίκα που έχεις απέναντί σου και να νιώθετε και οι δύο άβολα. Τι κάνω;

Κανόνισες το πρώτο ραντεβού, βρεθήκατε με την κοπέλα και ενώ όλα πάνε πάρα πολύ καλά, μια αμήχανη, άβολη σιωπή κάνει την εμφάνιση της και δεν ξέρεις πώς να αντιδράσεις. Σίγουρα σκέφτεσαι ότι θες να υπάρξει και δεύτερο ραντεβού και είναι αυτό που σε αγχώνει και σε φέρρνει σε δύσκολη θέση. Τί πρέπει να κάνετε για να ξεπεράσετε αυτή την αμήχανη στιγμή;

Ωραία, για αρχή χαλάρωσε. Τί άλλο μπορεί να συμβεί; Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα μόνο με το να είσαι ο εαυτός σου μπορείς να σώσεις την κατάσταση. Εκείνη τη στιγμή λοιπόν που δεν έχει τι να σου πει καλείσαι να καλύψεις τη σιωπή. Δεν ξέρεις τι να πεις;

Το κυριότερο που δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ είναι ότι οι παράξενες σιωπές δεν σημαίνουν ότι το ραντεβού δεν πάει καλά.

Έχοντας αυτό στο μυαλό σου, ας δούμε με ποιος τρόπους θα ξεπεράσεις αυτές τις άβολες στιγμές στα ραντεβού σου.

#1. Προετοίμασε Θέματα Συζήτησης Για Το ΡαντεβούΊσως να σου έχει τύχει σε κάποιο ραντεβού σου, να μην έχεις τι να πεις με τη γυναίκα που έχεις απέναντί σου και να νιώθετε και οι δύο άβολα. Τι κάνω;

Αν φοβάσαι ότι δεν θα έχεις τι να πεις κατά την διάρκεια του ραντεβού, εξασφάλισε λίγο χρόνο πριν από αυτό, για να βρεις θέματα τα οποία θα θέλατε να συζητήσετε σε περίπτωση που η συζήτηση δεν προχωράει.

Αποφεύγοντας θέματα τα οποία ίσως είναι πολύ προσωπικά όπως περασμένες σχέσεις, και κάνοντας ερωτήσεις σχετικές με ταξίδια, τηλεόραση ή χόμπι, είναι ένας υπέροχος τρόπος να προχωρήσεις την κουβέντα

#2. Κάνε ΑστείαΊσως να σου έχει τύχει σε κάποιο ραντεβού σου, να μην έχεις τι να πεις με τη γυναίκα που έχεις απέναντί σου και να νιώθετε και οι δύο άβολα. Τι κάνω;

Ένα ραντεβού με μια γυναίκα που δεν γνωρίζεις είναι λογικό να προκαλεί άγχος και στους δύο.

Επιστράτευσε το χιούμορ σου, ώστε να ξεπεράσεις τις άβολες στιγμές που δεν έχετε τι να πείτε στο ραντεβού.

Βέβαια, μην λες συνεχώς αστεία, για να μην ξεφύγεις από τον σκοπό του ραντεβού. Δεν θέλεις να σε περάσει απλά για κάποιον που κάνει πλάκα μόνο και μόνο για να την διασκεδάσει. Πρέπει οι προθέσεις σου να είναι ξεκάθαρες.

#3. Μείνε Σιωπηλός Στο Ραντεβού, Προφανώς Όχι Σε Όλη Τη Διάρκειασςςςςς

Η σιωπή κατά την διάρκεια ενός ραντεβού δεν πρέπει να σε φοβίζει, όπως δεν θα σε φόβιζε η σιωπή, όταν είσαι με κάποιον άνθρωπο που έχει οικειότητα.

Η αποδοχή της σιωπής μπορεί να εκληφθεί ως ένδειξη οικειότητας. Μπορεί να δημιουργήσει μια βαθιά σύνδεση, που θα αυξήσει την έλξη και την σεξουαλική επιθυμία.

Δες στο παρακάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika, τι ακόμη μας την σπάει στο φλερτ.

#4. Κάνε Συναισθηματικές Ερωτήσεις Στο Ραντεβού Σουερωτησεις

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεκινήσεις μια συνομιλία με συνεχή ροή είναι να μιλήσεις για κάτι το οποίο προκαλεί ενδιαφέρον και έντονα συναισθήματα στην γυναίκα.

Ίσως ακόμη να μην γνωρίζεις τι της αρέσει, και τι της προκαλεί συναισθήματα, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι αρέσκονται να μιλούν για τον εαυτό τους και τις εμπειρίες τους, οπότε μπορείς να κινηθείς σε αυτό το πλαίσιο.

#5. Πήγαινε Πίσω Στο Προηγούμενο Θέμαραντεβου

Αν κατά την διάρκεια του ραντεβού, νιώσεις πως η συζήτηση κοντεύει να φτάσει σε ένα τέλος, μπορείτε πάντα να κάνεις για λίγο πίσω και να ανατρέξεις στο προηγούμενο θέμα συζήτησης και να κάνεις κάποια διευκρινιστική ερώτηση.

Οι άβολες σιωπές, δεν σημαίνουν ότι το ραντεβού δεν πάει καλά. Δες στο βίντεο του Θέμη που ακολουθεί ποια σημάδια δείχνουν ότι όντως δεν πάει καλά.

#6. Χαλάρωσε Και Απολαυσε Το Ραντεβού Σουνα μην έχεις τι να πεις με τη γυναίκα που έχεις απέναντί σου και να νιώθετε και οι δύο άβολα. Τι κάνω;

Η νευρικότητα υπάρχει σε ένα ραντεβού, τόσο για εσένα όσο και για εκείνη. Μερικές φορές αυτές οι σιωπές είναι ακριβώς το αποτέλεσμα της νευρικότητας.

Γι’ αυτό φρόντισε να είσαι χαλαρός και άνετος. Όσο πιο ήρεμος είσαι, τόσο πιθανότερο είναι η συζήτηση να προχωρήσει κανονικά, χωρίς στιγμές αμηχανίας.

#7. Μείνε Μακριά Από Την Αρνητικότηταno

Μπορεί το θέμα συζήτησης να περιλαμβάνει κάτι αρνητικό, για το οποίο η γυναίκα να μην θέλει να μιλήσει.

Όταν είσαι στο πρώτο ραντεβού και ξεκινάς να γνωρίζεις μια γυναίκα εκφράζοντας παράπονα, γκρίνια και αρνητικά συναισθήματα, μοιάζει αρκετά παράξενο και δεν της κινεί το ενδιαφέρον, ώστε να συμμετέχει ενεργά στην κουβέντα.

Απόφυγε λοιπόν την αρνητικότητα, αν θέλει να αποφύγεις τις άβολες σιωπές στα ραντεβού σου.

#8. Κάνε Μια Περίληψη Όσων Ειπώθηκανεπαναληψη

Όταν βρεθείς σε μια κατάσταση άβολης σιωπής και δεν είσαι σίγουρος πώς να συνεχίσεις την κουβέντα, κάνε μια σύντομη περίληψη όσων έχουν ειπωθεί.

Έτσι θα σπάσεις την σιωπή και θα δείξεις το ενδιαφέρον και την προσοχή σου, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να της δώσεις την ευκαιρία να προσθέσει κάτι ακόμη, προωθώντας έτσι της συζήτηση.

#9. Σχολίασε Κάτι Που Συμβαίνει Γύρω ΣαςΊσως να σου έχει τύχει σε κάποιο ραντεβού σου, να μην έχεις τι να πεις με τη γυναίκα που έχεις απέναντί σου και να νιώθετε και οι δύο άβολα. Τι κάνω;

Μπορείς να αποφύγεις τις άβολες σιωπές, όταν το μέρος που θα πάτε για το πρώτο ραντεβού βρίσκεται σε περιβάλλον τέτοιο που μπορεί να σου δώσει το έναυσμα για παρατηρήσεις και σχόλια.

Στα περισσότερα μέρη δεν θα είναι δύσκολο να κάνεις κάποιο σχόλιο σχετικά με το μέρος αυτό, για κάποιον άνθρωπο που πέρασε από μπροστά σας, ή για κάτι που είδες να συμβαίνει.

#10. Μην Φοβάσαι Ότι θα Πεις Κάτι “Ανόητο”τι να της πεις

Η παράξενη σιωπή μπορεί να προέρχεται από την σιωπή, όχι από τις πολλές ομιλίες. Είναι καλύτερα να μιλάς, παρά να σκέφτεσαι υπερβολικά, προσπαθώντας να βρεις κάτι φοβερά έξυπνο.

Μην το παρακάνεις με το φιλτράρισμα των όσων θέλεις να πεις και θα αποφύγεις ή θα ξεπεράσεις τις άβολες σιωπές στο ραντεβού σου.

#11. Χαμογέλασε Στο Ραντεβού Σουχαμογελο

Η σιωπή τελικά γίνεται παράξενη μόνο όταν την παρατηρήσεις και αρχίσεις να την σχολιάζεις.

Οπότε αντί να φοβάστε την στιγμή αυτή, κάνε ένα διάλειμμα από την κουβέντα, χαμογέλασε και δείξε ότι είσαι άνετος και ότι διασκεδάζεις ακόμη και όταν δεν μιλάτε.

Κάνε την κοπέλα να νιώσει άνετα μαζί σου και να ανοιχτεί και ίσως να βοηθήσει και κείνη να ξεπεραστεί η αμήχανη σιωπή. Καλό είναι πάνω από όλα να θυμάσαι ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν τον Άνδρα Αξίας από τους άντρες που η κοπέλα έχει συναντήσει ως τώρα. Ο Άνδρας Αξίας ξέρει τι θέλει από τη ζωή του και σίγουρα δεν θα πτοηθεί από μια σιωπή σε ένα ραντεβού!

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Το πρώτο ραντεβού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μάθε περισσότερα εδώ.

Διάβασε το βιβλίο Άνδρας Αξίας. Απόκτησέ το εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.