Θέλω να Γνωρίσω Γυναίκες Αλλά Δεν Αντέχω τα Αδιάκριτα Βλέμματα!

Σημείωση πριν διαβάσεις : Εδώ και χρόνια, κυρίως από τότε που άρχισα να ασχολούμαι με το Παιχνίδι, έχω πάψει να σκέφτομαι τι έχουν στο μυαλό τους οι άλλοι για εμένα. Εκτός από λίγους εκλεκτούς συγκεκριμένους ανθρώπους που είναι στη ζωή μου, για τους υπόλοιπους δεν νιώθω να με επηρεάζει ή για να το πω πιο ωμά, δεν με νοιάζει η άποψή τους, το πώς με βλέπουν ή το πώς κρίνουν το ότι κάνω.

Όχι επειδή νιώθω τόσο υπεράνω ή κάποια άλλη αλαζονική προσέγγιση που μπορεί να έρθει στο μυαλό σου, αλλά επειδή με την χρόνια έκθεση σε διάφορα από όσα κάνω, αντιλήφθηκα κάτι εξαιρετικά σημαντικό.

Αν κάνεις αυτό που σε ευχαριστεί, τίποτα άλλο δεν έχει σημασία.

Η πιο σωστή έκφραση όμως είναι : Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να επηρεάζεται από το τι θέλουν οι άλλοι να δουν από εμένα για να με επιδοκιμάσουν – εκτός αν αυτό εξυπηρετεί κάποιο μεγαλύτερο σκοπό.

Λόγου χάρη, με νοιάζει όταν ο μαθητής έρχεται στο bootcamp να δει βήμα βήμα και σωστά την μεθοδολογία και να την εκτιμήσει. Είναι το σωστό. Δεν με νοιάζει όταν παίζω για μένα και το πώς με παρατηρεί ο κόσμος γύρω.

Πάμε στο κυρίως θέμα!

Τα παραπάνω στα λέω γιατί σίγουρα, αν έχεις κάνει σε δημόσιο χώρο, έστω και μια προσέγγιση σε άγνωστη γυναίκα, θα έχεις λίγο πολύ νιώσει αυτή την φοβερή «πίεση» που υπάρχει από τα μάτια των γύρω.

Και ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που το χρησιμοποιούν σαν δικαιολογία για να μην προσεγγίσουν γυναίκες και να μείνουν στην βολική απραξία του “Πίνω το ποτάκι μου και πάω σπιτάκι μου“.

Για αυτό θέλω να σου πω μια ιστορία.

Την δεύτερη χρονιά μου στο Παιχνίδι και αφού είχα ήδη δημιουργήσει ένα σετ από ικανότητες που αξιοποιούσα στις προσεγγίσεις μου αλλά δεν είχα ολοκληρωθεί πλήρως σαν παίκτης, κάνουμε μια έξοδο με τον wing μου σε γνωστό μαγαζί με ροκ ήχο στο κέντρο της Αθήνας.

Στη μέση του μαγαζιού, στο πιο κεντρικό τραπέζι, βλέπω μια πολύ ενδιαφέρουσα γυναικεία παρουσία με παρέα μια φίλη της. Στο μαγαζί – όπως καταλαβαίνεις λόγω του ήχου – κυρίως άνδρες και φυσικά, η γυναίκα που αναφέρω παραπάνω, σίγουρα είχε κινήσει το ενδιαφέρον αρκετών ανδρών.

Αλλά ας μη γελιόμαστε, όπως γνωρίζεις, στην εποχή μας, οι άνδρες συνήθως κοιτάζουν και σπανίως προσεγγίζουν – και αυτό προσπαθούμε να αλλάξουμε σαν ομάδα δουλεύοντας καθημερινά.

Κεντρικό τραπέζι – Ωραία γυναίκα – Κυρίως άνδρες τριγύρω.

Δεν υπήρχε χειρότερο σενάριο. Με το που θα προσέγγιζα, όλα τα βλέμματα θα ήταν πάνω μου. Το επίπεδο της έκθεσης που θα λάμβανα, θα ήταν αντίστοιχο με το να βγαίνω σε απαιτητικό πρωταγωνιστικό ρόλο στην Επίδαυρο με γεμάτο το θέατρο να με παρακολουθεί, έτοιμο να κρίνει την παραμικρή μου συλλαβή και κίνηση. Ή τουλάχιστον, έτσι μου φαινόταν.

show

Ξεκινάω να προσεγγίζω. Ο διάδρομος που πάω να περάσω δεν μου επιτρέπει. Γυρνάω πίσω και χωρίς στάση πάω από άλλο διάδρομο. «Ωραία ξεκινήσαμε λέω από μέσα μου – ούτε ο δρόμος δεν μας ευνοεί».

Δες εδώ πως το να σκέφτεσαι θετικά βοηθάει να έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

Φθάνω στο τραπέζι, ανοίγω την συζήτηση. Τα πρώτα λεπτά δεν πάνε καλά. Ο στόχος μου – η κοπέλα που θέλω δηλαδή – έχει λίγο μαζευτεί καθώς όπως μου εξήγησε αργότερα, θεώρησε ότι επέδειξα περίσσιο θράσος για αυτό που έκανα.

Η γλώσσα του σώματός της φαινόταν.

Αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα γελάκια από τα διπλανά ανδροκρατούμενα τραπέζια και φυσικά όσοι δεν με είχαν τα βλέμματα σε μένα, οι διπλανοί τους φρόντιζαν να τους ενημερώσουν διακριτικά για το που θα έπρεπε να είναι η προσοχή τους την εν λόγω στιγμή. Πάνω μου!

Και το ότι ο στόχος μου δεν ήταν ακόμα θετικός, ευνοούσε τον σχολιασμό. Σα να βλέπεις video από παρασκήνια ταινίας που βγάζουν γέλιο.

Η ξαδέλφη – όπως μου συστήθηκε – του στόχου μου, πολύ ομιλητική. Εκμεταλλεύομαι την διάθεσή της και ανοίγω κουβέντα που συνεπαίρνει και τον στόχο μου. Μόλις είναι σταθερή η κατάσταση καλώ στο τραπέζι τον wing μου.

Tip
Όταν η συζήτηση πάει καλά να εισάγεις τον φίλο σου στο τραπέζι ώστε να μπορείς να ασχοληθείς μόνο με αυτήν που σου αρέσει ώστε ο δεύτερος να απασχολεί την υπόλοιπη παρέα. 

Γυρνώντας την προσοχή μου στη δικιά μου θυμήθηκα κάτι που είχα ακούσει από τον Chris, λίγο καιρό πριν.

Διεκδίκησε όπως νιώθεις εσύ καλύτερα, ασχέτως αν σου βγει ή όχι. Είναι από μόνο του ελκυστικό.

Και όντως το κάνω. Το επίπεδο θράσους που κατά την νέα, κυριλέ και δικηγόρο στο επάγγελμα δεσποινίς που διεκδικούσα, είχε φθάσει σε ακόμα μεγαλύτερα επίπεδα. Η έκπληξή της διαφαίνεται στο πρόσωπο και στις κινήσεις του σώματός της. Ακόμα δηλαδή και αν δεν ακούν οι γύρω τι λένε, καταλαβαίνουν.

bl

Είμαι στο κέντρο της προσοχής του μαγαζιού και διεκδικώ κάτι που φαίνεται να φεύγει.

Όμως της αρέσει. Δεν είχε ποτέ συναντήσει κάτι τέτοιο. Χαλαρώνει με την κουβέντα και της προτείνω να ξαναβρεθούμε σε ένα μαγαζί που πιστεύω θα της αρέσει και για αυτό της το περιγράφω. Δέχεται.

Tip
Πρέπει πάντα διακριτικά να παίρνεις το τηλέφωνο από την κοπέλα που θες να ξαναδεις για να μην γίνεται στόχος σχολιασμού όταν αποχωρήσεις

…εκείνη τη φορά ήθελα να απολαύσω αυτή τη νίκη.

Με τον πιο επιδεικτικό τρόπο που μπορούσα, βγάζω το κινητό μου και ζητάω να μου πει τα ψηφία της. Η ίδια πλέον έχει έρθει πιο κοντά μου και κοιτάζει αν τα γράφω σωστά, μου επιβεβαιώνει ότι αυτό είναι και μου ζητάει να της κάνω μια κλήση. Της κάνω την κλήση, με αποθηκεύει.

Πιστεύω ότι η παραπάνω σκηνή έχει χαραχτεί στο υποσυνείδητο όλων όσων εκείνη την ώρα παρακολουθούσαν από την αρχή ως το τέλος την προσέγγιση και ευχόντουσαν ενδόμυχα να φάω τα μούτρα μου, απλά για να αποκτήσει λίγο ενδιαφέρον η νύχτα τους.

Η πίεση της έκθεσης αλλά και η δυσκολία του στόχου με έκαναν να απολαύσω απίστευτα εκείνη την μικρή νίκη. Πιο πολύ όμως απόλαυσα το παρακάτω.

Αποχωρώντας από το τραπέζι, ένας τύπος – άγνωστος σε μένα- 3 τραπέζια πιο πέρα, με κοιτάζει και σηκώνει τον αντίχειρά του σα να επικροτεί το ότι έγινε και ανταποδίδω με νεύμα. Μετά από 20 λεπτά όπως φεύγω από το μαγαζί και χαιρετιόμαστε πιάνουμε ελαφριά κουβέντα σχετικά με το πώς γύρισε η κατάσταση. Όπως μιλάμε του προτείνω να διαβάσει μερικά πράγματα και να δοκιμάσει κάποια από αυτά.

thumb-up-terminator pablo M R

Είναι ο ίδιος τύπος που βλέπω σχεδόν κάθε βδομάδα στο κέντρο της Αθήνας να προσεγγίζει γυναίκες με επιτυχία ή να συνοδεύεται από γυναίκες που σίγουρα τραβάνε τα βλέμματα.

Μου αρέσει πλέον να προσεγγίζω και να με βλέπουν οι άλλοι. Κάποιοι θα είναι αρνητικοί, είναι στην ανθρώπινη φύση. Αλλά κάποιοι μπορεί να εμπνευστούν και να θέλουν να γίνουν καλύτεροι σε αυτό. Και αυτό είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση της δουλειάς μας.

Μου αρέσει όμως ακόμα περισσότερο, που άνθρωποι που έρχονται σε εμάς και μας εκμυστηρεύονται φοβίες και ζητήματα που τους εμποδίζουν από το να ζήσουν στο Maximum την ερωτική ζωή που τους αξίζει, καταλήγουν να προσεγγίζουν οπουδήποτε και οποτεδήποτε, είτε στο δρόμο, είτε σε μπαρ χωρίς να τους νοιάζει ποιος κοιτάζει και τι λέει αλλά ακούγοντας μόνο τα ένστικτά τους και τις φωνές των επιθυμιών τους.

Οπότε, προχώρα  για τους εξής λόγους:

  1. Η απόλαυση του να το κάνεις είναι μεγαλύτερη από το να κάτσεις στα αυγά σου.
  2. Σύντομα θα έχεις πείσει το μυαλό σου πως τα βλέμματα που σε βλέπουν δεν υπάρχουν.
  3. Μπορεί να εμπνεύσεις κάποιον. (Γιατί όχι;)

Μέχρι την επόμενη φορά!

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .