Οδηγός για Φλερτ αν Μόλις Χώρισες!

Μόλις χώρισες και δεν ξέρεις ποιο είναι το επόμενο βήμα. Ετοιμάσαμε έναν οδηγό για φλερτ μετά από χωρισμό, αποκλειστικά για εσένα!

Ο χωρισμός μπορεί να είναι μία δύσκολη αλλά και επώδυνη εμπειρία. Ειδικά από μία ποιοτική σχέση που είχε διάρκεια και επομένως επένδυσες αρκετά σε αυτήν. Όταν βλέπεις αυτή την επένδυση να καταλήγει στο μηδέν, λοιπόν, είναι λογικό να νιώθεις ένα κομμάτι του εαυτού σου να πεθαίνει και το φλερτ να μοιάζει ένα άπιαστο όνειρο.

Και εκεί που νόμιζες πως αυτό ήταν το χειρότερο και θα περάσει, έρχεται το δεύτερο χτύπημα. Πρέπει σιγά σιγά να σταθείς και πάλι στα πόδια σου. Να ξεκινήσεις το φλερτ και να γνωρίσεις μία άλλη ή αρκετές άλλες κοπέλες.

Αν θέλεις να αρχίσεις να ξεκινήσεις να φλερτάρεις ξανά, αλλά δεν ξέρεις το πώς, ξεκίνα από τα βασικά.

Και υπάρχει η παροιμία ότι ο χρόνος «γιατρεύει» όλες οι πληγές.  Δεν είναι ο χρόνος όμως που γιατρεύει τις πληγές, αλλά οι αλλαγές που κάνεις στον εαυτό σου κατά τη διάρκεια του χρόνου που σε βοηθάνε να προχωρήσεις συναισθηματικά, εγκεφαλικά και σεξουαλικά. Κι ενώ είναι σημαντικό και απαραίτητο να δώσεις στον εαυτό σου χρόνο να πενθήσει, χωρίς να πιεστείς με κάποια προθεσμία μετά την οποία θα πρέπει να σταματήσεις το πένθος, εγκυμονεί η παγίδα να εγκλωβιστείς στις σκέψεις σου και να ζεις από τις αναμνήσεις του παρελθόντος.

Η επανένταξη:

Ειδικά μετά από μακροχρόνια σχέση, η επανένταξη στη ζωή του εργένη μπορεί να είναι διαδικασία επίπονη. Ακόμα και αν ήταν κάποιος που με τις γυναίκες είχε άνεση πριν μπει σε σχέση, εφόσον μέσα στη μακροχρόνια σχέση του σταμάτησε να φλερτάρει με άλλες κοπέλες, η αποχή τον πάει πίσω.

Είναι απορίας άξιο βέβαια το πώς έφτασες στο σημείο να μιλάς ξανά για φλερτ, ενώ ήσουν σε σχέση. Τσέκαρε το επεισόδιο από την εκπομπή μας Apla+Andrika, σχετικά με το πώς χωρίζουμε.

Διότι το φλερτ είναι μία ικανότητα που χρειάζεται τριβή και συντήρηση. Ας πάρουμε για παράδειγμα τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ας πούμε λοιπόν, ότι βγαίνει εκτός ενεργούς δράσης και γηπέδων για τρία χρόνια. Ξαφνικά, του λες «αύριο παίζεις τελικό Champions League». Όπως είναι λογικό και επόμενο, θα τον λούσει κρύος ιδρώτας. Θα είναι ντεφορμέ και ανέτοιμος, αγχωμένος και ανεπαρκής, σε ένα χώρο που πριν τρία χρόνια ήταν βασιλιάς.

Πώς λοιπόν θα επανέλθεις στο φλερτ μετά από ένα χωρισμό;

Αποχή και Αποκλεισμός Από Social MediaΜόλις χώρισες και δεν ξέρεις ποιο είναι το επόμενο βήμα. Ετοιμάσαμε έναν οδηγό για φλερτ μετά από χωρισμό, αποκλειστικά για εσένα!

Δες το ως πρόκληση. Τα social media μπορούν να είναι καταστροφή για κάποιον που μόλις χώρισε. Το να τσεκάρεις κάθε 2 ώρες (ή και λεπτά) αν ανέβασε κάτι η πρώην σου στο instagram ή στο facebook, μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα εμμονή.

Εφόσον ο χωρισμός έχει αποφασιστεί ότι είναι οριστικός και ο στόχος σου είναι να προχωρήσεις και να αρχίσεις να φλερτάρεις με άλλες κοπέλες, το να είσαι δικτυωμένος ακόμα με την πρώην κοπέλα σου στα facebook / instagram, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα.

Επόμενο βήμα:

Unfollow / block την πρώην και τις φίλες / φίλους της. Βγάλε τον εαυτό σου από την στενάχωρη θέση να παρακολουθείς και να κατασκοπεύεις την κάθε της κίνηση στα social. Απλά χάνεις χρόνο από τη ζωή σου, φαιά ουσία, πλάθεις σενάρια επιστημονικής φαντασίας με το οποιοδήποτε ποστ ή στόρι της και αρρωσταίνεις. Ας διαγράψεις και το νούμερο του κινητού της καθώς και τα μηνύματα που ανταλλάζατε. Θα μπαίνεις στη διαδικασία να ξαναδιαβάζεις διαλόγους σας και να αναπολείς «τις παλιές καλές εποχές».

Ας μη σε ενδιαφέρει πώς θα σε χαρακτηρίσει ή αν θα την στεναχωρήσεις με την κίνησή σου αυτή. Θα κάνεις αυτό που είναι καλύτερο για τον εαυτό σου ώστε εσύ να είσαι δυνατός και έτοιμος να μπεις πάλι στον εργένικο χορό.

Μην πέσεις στην παγίδα «να μείνουμε φίλοι»Μόλις χώρισες και δεν ξέρεις ποιο είναι το επόμενο βήμα. Ετοιμάσαμε έναν οδηγό για φλερτ μετά από χωρισμό, αποκλειστικά για εσένα!

Ειδικά εάν δεν είσαι εσύ αυτός που ήθελε τον χωρισμό, μην πέσεις στην παγίδα της πρώην κοπέλας σου που μπορεί να σου προτείνει «να μείνουμε φίλοι». Δεν υπάρχει φιλία όταν ένας από τους δύο είναι ακόμα με την ελπίδα να υπάρξει επανένωση.

Και το βλέπω να συμβαίνει πολύ συχνά. Δύο άνθρωποι αποφασίζουν να χωρίσουν αλλά να μείνουν φίλοι. Δεν μπορούν να διακόψουν την επικοινωνία καθώς το δέσιμο μεταξύ τους μετά από τη μακροχρόνια σχέση τους είναι αρκετά δυνατό.

Φιλική επαφή:

Ακόμα και αν θέλεις να κρατήσεις φιλικές επαφές με την πρώην σου, πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι επιβάλλεται για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα να παραμείνετε μακριά. Αυτό θα σου επιτρέψει να την ξεπεράσεις συναισθηματικά και σεξουαλικά. Εφόσον τώρα έχεις ξεπεράσει τη σχέση σου και την πρώην κοπέλα σου σε συναισθηματικό και σεξουαλικό επίπεδο, εάν ακόμα επιθυμείς να έχεις επικοινωνία μαζί της, να μαθαίνεις νέα της και να κάνετε παρέα, εάν αυτό βλέπεις ότι δε σου κοστίζει συναισθηματικά, δε σε εμποδίζει κανένας να το κάνεις. Αρκεί να μην μπεις στη διαδικασία να πείσεις τον εαυτό σου ότι μπορείς να το κάνεις ενώ πιάνεις τον εαυτό σου να σε χαλάει αρκετά συχνά και να μην το παραδέχεσαι.

Ξεκίνησε Δραστηριότητες και ΚοινωνικοποιήσουΜόλις χώρισες και δεν ξέρεις ποιο είναι το επόμενο βήμα. Ετοιμάσαμε έναν οδηγό για φλερτ μετά από χωρισμό, αποκλειστικά για εσένα!

Αρκετοί άνδρες μέσα σε μία μακροχρόνια σχέση, αρχίζουν να παραμελούν τον εαυτό τους και δραστηριότητες που είχαν πριν τη σχέση – επομένως, πάλι, τον εαυτό τους. Γυμναστήριο, κάποιο χόμπι ή άθλημα, παρέες.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που οδηγούν μία σχέση στο χωρισμό: η ζωή τους περιστρέφεται γύρω από τη σχέση τους. Δεν κάνουν τίποτα για τον εαυτό τους ή χωρίς την κοπέλα τους.

Μάλλον ήρθε η ώρα, λοιπόν, να αλλάξουν όλα πάλι. Ξεκίνησε γυμναστήριο πάλι, ποδόσφαιρο, τρέξιμο, οτιδήποτε έκανες πριν μπεις σε σχέση. Άρχισε να βγαίνεις και να κοινωνικοποιείσαι. «Τρώγοντας έρχεται η όρεξη». Θα σου έρθει και η διάθεση για φλερτ, ίσως και χωρίς να το καταλάβεις.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Χώρισες και δεν ξέρεις πώς να προχωρήσεις στη ζωή σου. Μάθε περισσότερα για το τι πρέπει να κάνεις, εδώ.

Καλή συνέχεια

Βρες με!

Anestis

Founder / Head Instructor at Men of Style
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε.

Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων!

Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Anestis
Βρες με!
Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε.Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων!Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.